Före vs. efter del 1

Efter en välbehövlig paus har jag hantverkare i huset igen. De ska åtgärda min snag list, som det så fint heter i branschen. Snag list är en lista på saker man inte är nöjd med. Min lista innehöll i och för sig också saker de inte hunnit med. Hur som så var den självklart prydligt gjord i excel och kategoriserad.

Idag har de skrapat upp ytan på alla fogar i köket. Ja, mitt 50kvm stora kök ska fogas om. Jag hade pekat ut ett par ställen jag inte var nöjd med och sedan sa jag att de fick vara självkritiska och gå igenom varje fog och åtgärda det de ansåg själva var fel. Så toppen som mina byggare är så kör de självklart en genomgång på hela golvet. Kvalitet.
 
Nu tänkte jag visa lite före och efter bilder! Håll till godo:

image186 image187
I garaget byggdes garderobsvägg och en liten toalett.

image188 image189
I ett förråd blev det bastu med relax.

image190 image191
Gästtoalett är fortfarande gästtoalett, men lite piffad med nytt ytskikt och nya rör. Och tidigare vardagsrum/bibliotek är nu matsal.

image192 image193

Centerpieces

Vandrade förbi butiken Hans Mikaels på Humlegårdsgatan i veckan. De har nu rensat ut julen och skyltat om. De har två stycken skyltfönster på var sida om dörren. I det ena var det vitt/gult/silver i det andra rött/murrigt/guld. Hmm, det här med att vara unik är inte lätt. Men jag kan i alla fall hävda att min inredning var klar innan Hans Mikael gjorde om sina skyltfönster.

image185 image184


Centerpieces. Det är ett så amerikanskt ord, och företeelse för den delen. Kanske är man så ovan vid det för att det behövs svulstiga hem med enorma ytor för att det ska komma till sin rätt. I like. I like lika mycket som jag tycker om heltäckningsmattor och mycket mönster. Jag veeet att allt låter tantigt, töntigt och dammigt.

Dessa centerpieces skulle jag gärna placera i ett hus som jag för tillfället inte äger. Inte kommer äga någonsin. Men, i alla fall. (I detta hus som jag aldrig kommer äga ringlar en bred trapp ner till entrén som har ett fantastiskt marmorgolv och mitt på den stora golvytan står ett antikt stort runt bord men en centerpiece.) Samtliga bilder från den å-så-självklara Martha Stewart.

Purple Mini Calla Lilies - 20 stems Sumatra Oriental Lilies - 5 stems<br><strike>$39.99</strike> Red Roses - 12 stems 
Cool Water Roses - 12 stems Pink Roses - 12 stems Lavender Mini Gerbera Daisies - 20 stems

Något annat som skådat mitt norra öga är gardintofsarnas återkomst. Eller hur? Visst hittar man dem lite överallt? Har inte riktigt kommit på hur jag ska behandla dem men jag kan onekligen hålla med om att det kan vara snyggt! Dessa är från Spina Design.

Haute Couture (long)  Bollywood tie-back detail

Angående förra inläggets tävling om vilka blommor som var oäkta: den låga gröna är riktig men både den högre gröna och den vita orchidén är fusk!

Ok. Kan efter att ha skrivit hela detta inlägg konstatera att jag är Tant.... Tant med stort T. But hey, I'm proud of it.


Utvilad och redo (?)

Jag är förvånad och glad över att se att min besökarstatistik har hållt i sig trots att jag inte uppdaterat på länge! Musten gick ur mig till jul och jag ville inte tänka på Projekt Inredning/Bygge at all. Men nu så ska jag visa er lite mer...

Idag gjorde jag ett försök till att åtgärda insynen i vårt badrum. Vi har ett fönster som snyggt nog är i brösthöjd... i och för sig blir det immigt på en gång när man duschar men innan dess känns lite vääällll. Husen mitt emot ligger en ganska bra bit bort men med tanke på att jag ser rakt in i deras hus när mörkret faller (vilket det gör i Sverige sex månader om året) så är ju synen lika åt andra hållet. Vill helst inte sätta upp sån där frostad tape eller gardin så jag gjorde två blomsterarrangemang. Vad tycks?

image178

Jag utlyser en tävling! Det har blivit så vanligt med låtsasblommor, finns i alla butiker plötsligt. Det är tre typer av växter i krukorna. Kan ni gissa hur många (om några) som är oäkta? En, två eller tre?

image179

Mitt älskade spa är klart! Det är blivit urmysigt och det är bra belysning i bastun så man kan läsa. I relaxrummet utanför har jag hellre släckt i taket och tänder de matchande lila blockljusen.

image180

Utan för relaxen har vi människodusch och hunddusch :)

image183

Lilla gästtoaletten i groventrén blev så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat hoppas på. Egentligen av den anledningen att jag haft noll ambition. Man skulle kunna sitta på toa och man skulle kunna tvätta händerna. Den blev rymlig, nästan stor och det "råkade" bli en stor men smal kommod. Alla gäster under jul och nyår har haft detta som sitt eget badrum och det har funkat så bra. Gott om plats för necessärerna!

image181

Detta kallar vi det glömda rummet. Elen är inte fixad och IKEAs vingliga bokhyllor sitter inte fast i väggen så de är uppallrade med klinkerplattor och därför inte i-flyttade ordentligt. Här har dock alla gäster sovit och om de inte ljugit så har de sovit gott. Ska bli arbetsrum vart det lider.

image182

Jag fick en fråga av en läsare (Nadja) om mina gardiner. Jag kommer inte ihåg vad tyget heter och det kostar PENGAR med gardiner (om man ska låta sy upp, vill säga). Jag kan säga att det var dyrt, men just i detta rum så var det så viktigt så jag tyckte att det var värt det! Många rum behöver inte gardiner tycker jag medans vissa rum är som en överblommad orchidé utan blomma om de inte har gardiner.

RSS 2.0