Spring och köp!

Nya numret av The World of Interiors har kommit. Det är dessutom extra stort nummer! Boka av dagens måsten, koka en kopp the och sätt dig ner och samla inspiration...

Latest Cover

Casa Cor

Jag har ännu inte lyckats få tid att gå till Casa Cor. Men jag har snurrat runt på deras hemsida och hittade den här bilden på "Vinrummet" av Olle Rex. Hade vi haft plats hade det varit ett självklart rum hos oss. Casa Cor har öppet till 14 oktober tror jag, så någon dag ska jag hinna förbi!


Gårdagens inköp

Ett försök till att MMS-blogga.. gick nästan, kan inte få bilden åt rätt håll så lägg huvudet  på sned åt vänster så blir det rätt ;) . Var på Antik- och kuriosamässan i Sollentuna igår och hittade denna fantastiska tavla. Den kommer att hänga i köket och kommer att vara det som, förutom mina fantastiska fåtöljer med Romo-tyg och gardinerna, verkligen skapar Känslan med stort "K" i det rummet. I det huset förresten.

DSC00106.JPG
 

Utebelysning...

Vill ha! Ingår det en trädgårdsmästare som alltid håller trädgården i shape? Tycker det blir väldigt fint och hemtrevligt och inte minst - skrämmer bort tjuvar. Hittade inga superfina bilder, men ni förstår principen.

  

Tygbeställning

Fantastiskt genombrott igår. Beställde ett grönt sammetstyg (ungefär som färgen på fåtöljen nedan) till mina antika matsalsstolar i nyrokoko. Beställde även ett vackert svart tyg med små ringar i guld till min svanhalsstol som ska stå som en egen karamell i vardagsrummet. Hur kan tyg göra en så lycklig?

Ändring i sista minuten

Var på tapetbutiken imorse kl 8 för att beställa tapeterna. När jag bläddrat fram till halltapeten kändes det inte rätt. Bytte snabbt till en annan, samma märke, samma katalog. Tycker att det känns bra ändå. Detta blir hallen: tapet från Ralph Laurent, Clubhouse Classics kollektionen, och kristallkronan från Laura Ashley (som idag hänger i matsalen.) Sedan en byrå i mörkt trä från Indiska och så tänkte jag köpa en stor spegel med silverram.

ELOYSE CAGE 5 LIGHT CHANDELIER

Pricken över i

Tyger och tapeter är mina favoriter. Av den enkla anledningen att variationerna är oändliga och det finns inget som kan vara så vackert som just ett tyg, tapeter kommer som god tvåa. Tyg kan man använda till allt! Min dröm är att en dag tapetsera väggar i tyg, inte tapet med tygkänsla utan riktigt tyg. Hittade en leverantör på nätet, det måste ju appliceras av proffs. Det var dock ett engelskt företag... väntar nog till nästa hus och tills det dyker upp någon i Sverige.

Så länge har jag tyg på annat - typ lampskärmar. Mitt hetaste tips är att inte köpa vanliga lampskärmar. Gå istället till en bra tygaffär (tex Hagstedt & Wesslau på Grev Turegatan i Stockholm ) och få skräddarsydda lampskärmar med ditt favorittyg.

A&C's House har lyckats mycket bra med dessa härliga lampskärmar tycker jag.

image3 image4

Pricken under i

Mattor... kan vara hur dyrt som helst. Är oftast hur dyrt som helst. Om jag vore miljardär skulle jag gå in på The Rug Company på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Nu är jag inte det men har en smak som om jag vore. Jag skulle säkert hitta en matta och även väl underbyggd argumentation för att köpa denna alldeles för dyra matta. Därför tillåter jag inte mig själv att gå in där.

Däremot kan man gå in på deras hemsida - de har fantastiska bilder! Klicka på Roomsets & Inspiration och dröm dig bort... The Rug Company


Inspiration

Ibland kan det vara svårt att finna inspiration tycker jag. Svenska inredningstidningar är för det mesta så sömniga och inte tillräckligt svulstiga ;) i sin design för att tilltala mig. Annat är det med brittiska, amerikanska, spanska och danska (ibland!) inredningstidningar.

Något underskattat och faktiskt en bortglömd skattkista är alla vackra hotell ute i världen. Se nedan härliga bilder från New York hotellen Gramercy Park och Library Hotel.

 

Att blanda vitt med...

Även om jag inte är ett fan av synliga varumärken så är denna Guccitapet cool, speciellt till vitt. Och sedan kanske krydda med lite brunt, guld, kanske även någon accentfärg... kanske gammelrosa/dimrosa/grårosa + lite burgundy lite här och var. Åsså lite tyngre möbler i mörkare trä snarare än vita möbler. Mmmmumma.

image2 BAROQUE CUSHIONALDBURY CUSHION
Tapet: Gucci                  Kuddar: Laura Ashley, "Baroque" respektive "Aldbury"

Vitt...

...är egentligen inte jag. Vitt kan vara vackert men jag tycker det behöver lyftas fram av annat. Här är dock exempel på vackra vita saker som kommer installeras i nya hemmet. Bara jag får nyckeln, bara hantverkarna börjar, bara hantverkarna blir klara...

IKEA STOCKHOLM Fåtölj Ming
Möbler: "Stockholm" från IKEA  och "Ming" från ILVA

Kunde inte låta bli...

...att skapa en blogg om detta, också.

Att dagarna kan gå så långsamt fram till dagen D. Dagen D som man tror är startskottet, som i sig borde symboliseras av en explosion. The Big Bang. Men så var det ju inte heller så världen skapades. Jag får samla min iver, ta mina hantverkare i handen och starta en sakta promenad på dagen D.

image1
Tapet: Manuel Canovas, "Tulipa Rouge"

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0